Introduksjon

I den klassiske filmen om Trollmannen fra Oz la hovedpersonen Dorothy ut på en lang og spennende reise. Underveis møtte hun på både venner og fiender, og opplevde vakre og magiske syn hun aldri hadde møtt ellers. Overraskelsen som møtte henne til slutt kunne hun nok aldri sett for seg på forhånd. Og når alt var over forsto hun at turen og alt hun hadde opplevd på den var verdt det. Denne formelen for et eventyr slutter aldri å fascinere, og det kan virke litt som at dette spillet også følger den samme filosofien som filmen gjorde.

Om du aldri har hørt om utvikleren WMS så trenger du ikke skamme deg av den grunn. Det er nemlig ikke så rart i så fall, siden dette amerikanske selskapet fra Chicago ikke har rukket å bli blant de aller største på markedet enda. De har likevel lang erfaring fra landbaserte spilleautomater som strekker seg helt tilbake til midten av 90-tallet. Og det er denne verdifulle erfaringen som kommer ekstra godt med når de skal designe en opplevelse for moderne spillere over nettet. Det skader heller ikke å ha studert originalen når de skal produsere et spill basert på en kjent film.

Gevinstlinjer og innskudd

De fleste spilleautomater med klassisk og simpel stil har fem hjul på brettet sitt, mens de mer avanserte har flere. The Wizard of Oz to Emerald City tar det derimot den helt andre veien, for her spiller du med kun tre hjul! Du har allikevel ni gevinstlinjer på kryss og tvers av disse tre hjulene. Du vil bli overrasket over hvor mye kompleksitet du fortsatt kan få ut av noe såpass enkelt som dette. For hver gang du spinner hjulene må du satse minst 0,35 mynter og maks 70 mynter. En fin bredde til å være et spill som dette.

Tema og design

Selv om selve spillet er ganske enkelt og greit betyr det ikke at utvikleren har spart på presentasjonen. WMS har ikke spart noe på verken grafikken, musikken, lydene eller stemningen generelt i dette spillet. Det er langt fra noen overdrivelse å si at dette spillet er i samme liga som de største aktørene på markedet når det kommer til akkurat dette. De er på et helt annen nivå enn utviklere av denne typen pleier å kunne levere. Bildet du møtes med når du begynner å spille kunne vært rammet inn på en vegg. Og ansiktene til karakterene fra filmen passer fint på toppen av brettet.

Bonusfunksjoner

Ikke la deg lure av at det kun er tre hjul i dette spillet, for bonuser finnes det nok av. Visse symboler er merket med 2x, og disse dobler gevinstene du får på denne rekken. Logoen til spillet er et wild-symbol, dette dekker hele hjulet når det dukker opp og kan erstatte de fleste andre symboler. Og får du tre eller flere symboler med diamanter på, tas du til en bonusrunde du selv velger. Vil du vinne gratisspinn fra heksen, eller kanskje multiplikatorer med Dorothy? Eller føler du det er best å spare på kraften for enda større bonuser senere?

Fordeler

Alle som designer spill og vil gjøre mye med lite bør studere dette spillet, for i The Wizard of Oz to Emerald City foregår det mye mer under panseret enn du først skulle tro. Grafikken er helt fantastisk, på lik linje med all musikken og lydeffektene som spillet byr på, og du glemmer raskt at dette ikke er et spill fra en av de største utviklerne. De ulike bonusrundene er alle veldig kreative, og det er fint å kunne velge og vrake fra dem når du får sjansen. Å kunne satse opptil 70 mynter av gangen er også bra.

Ulemper

Vi har allerede gått over hvor mye utvikleren WMS har klart å få ut av lite, men det er ikke vanskelig å se for seg at tre hjul likevel kan bli for lite for en del spillere. Ni gevinstlinjer er heller ikke dårlig for et spill av denne typen, men igjen er det fint med flere muligheter. Den klassiske musikken fra filmene er nostalgisk og morsom å høre på til å begynne med, men etter en stund kan den virkelig gå deg skikkelig på nervene. Vi hadde også likt å se alle de detaljerte og fargerike bildene mer animerte.

Oppsummering

Dette spillet er basert på en kjent og kjær klassiker, og du skal ikke se bort ifra at spillet The Wizard of Oz to Emerald City også kan bli en klassiker i fremtiden. Både lyd og bilde er magisk og fantastisk, og bonusrundene som venter på deg har mer å by på enn du skulle tro. Det er kult hvor mye utvikleren har fått til med et enkelt oppsett. Dette er et typisk spill det er lett å lære men som tar tid å mestre. Hva sier du, blir du med Dorothy til eventyrlandet igjen for å møte Trollmannen?

 

https://www.youtube.com/watch?v=R-2FH-4M5JI

Featured Casino
100% matchbonus Opptil 300 €