Introduksjon

Det virker ikke som at vi kommer til å lei av det gamle romerriket med det aller første. Bare ta en titt på de utallige filmene, seriene, bøkene, spillene, og til og med festene med tema fra akkurat denne tidsperioden. Det er nok av fascinerende personer fra denne tiden som gjorde et stort inntrykk på samtiden sin, og som fortsatt er en del av popkulturen så lenge etterpå. Du har selvfølgelig alle keiserne og lederne som styrte store deler av verden. Men så har du også personene som startet på bunnen, som for eksempel Spartacus som spillet er dedikert til.

Spartacus startet som en slave som måtte sloss som gladiator for de rike og mektiges underholdning. Han hadde ingen valg, og alternativet ville vært døden. Men sammen med noen andre slaver klarte han å rømme, og snart hadde han satt igang et opprør blant slavene. Dette opprører utviklet seg til en ren krig, og romernes militære klarte ikke lenger å stoppe dem. Slavene var ikke lengre eiendom, nå var de mektige og kunne kjempe tilbake mot mesterne sine. Dette er en inspirerende historie, og kanskje ganske så passende for et pengespill? Det virker uansett som at utvikleren WMS synes det.

Gevinstlinjer og innskudd

Allerede når du kaster første blikk på brettet ser du at Spartacus ikke er helt som alle andre spill du har vært borti før. For det første spiller du teknisk sett med to brett her. Begge har fem hjul i bredden, men det første brettet har fire rader i høyden har det andre intet mindre enn 12 rader oppover. Dette betyr selvfølgelig også at du får flere gevinstlinjer å utfolde deg på, og dette har spillet hele 100 stykker av. Litt overraskende er det kanskje da at du bare kan legge én mynt på hver andre linje, men med en verdi på fem.

Tema og design

Som du kanskje forventer, er dette et spill med skikkelig trøkk og mye adrenalin. Det første som møter deg når du starter er lyden av en stor folkemengde som roper navnet på Spartacus og jubler høyt. Stemningen er satt, og det fortsetter bare herfra. Alt er klart, med sterke og flotte farger, og menneskene på symbolene ser detaljerte nok ut. Det er litt synd at logoen og knappene for innstillinger tar opp så mye plass på skjermen, for det er allerede trangt om plassen med to brett ved siden av hverandre. Vi skulle gjerne sett at det var mer plass.

Bonusfunksjoner

Spartacus har selvfølgelig noen bonuser på lager, når de sloss for liv og død så bør jo også fordelene ved å vinne være store. Og apropos store, når du ser toppen eller bunnen på det digre symbolet med selveste hovedpersonen på som stikker fram, da skjønner du at dette er et bra symbol om det dekker et helt hjul. Når det skjer belønnes du med både opptil 20 gratisspinn og hele 20 ganger fordobling av gevinstene dine mens bonusen er aktiv. Hold også et øye med både logoen og løven, da disse symbolene er to av de beste i spillet.

Fordeler

Utvikleren WMS (forkortelse for Williams Interactive) er en amerikansk utvikler det kan være lurt å holde et øye med, for dette er en av flere litt ukjente juveler de har gitt ut i nyere tid. De gjorde et godt valg når det kommer til temaet. Det meste ved grafikken og lyden får adrenalinet til å pumpe mens du spiller, og det er kult hvor mye spillet får til med noen veldig enkle grep. 100 gevinstlinjer og to brett – hvorav det ene er 12 rader høyt – åpner for massevis av muligheter for alle spillere som liker litt kompleksitet i spillene sine.

Ulemper

Når grafikken og designet først er såpass pent og kult er det nesten litt trist at du ikke får se det større og bedre. Logoen og knappene hvor du velger innsats og gevinstlinjer hadde ikke trengt å ta såpass mye plass fra det ene brettet. Spillet har heller ingen nevneverdig jackpot, så her er det kun de vanlige bonusene du må satse på å vinne store gevinster på. Spartacus har en RTP på kun 95,94 % og selv om dette ikke er så veldig lavt er det heller ikke akkurat det største trekkplasteret dette spillet kan by på.

Oppsummering

Du trenger ikke være opptatt av historie for å få noe ut av å spille Spartacus. Og selv om du ikke er det, så kanskje du blir det etter å ha spilt en stund? Både lyden og det visuelle treffer deg rett i fjeset her, og spillet trekker deg inn fra første stund. Med to brett og massevis av rader og gevinstlinjer vil det ta en stund før du går lei og ikke finner noe nytt å prøve her. Du slipper kanskje å kjempe deg fri fra slaveri og gladiator-kamper i livet du lever, men å vinne litt ekstra penger er uansett bra.

 

Featured Casino
100% matchbonus Opptil 300 €